Dr.Info - Hivatalos magyar egészségügyi tudakozó
Egészségügyi Minisztérium
Telefonos tudakozó elérhetősége:
Telefon: 06 40 DRINFO (06 40 374-636)
Hétköznap és hétvégén: 0-24 óráig
 
Kihez forduljon?Kihez forduljon?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gyógyszerek, segédeszközökGyógyszerek, segédeszközök
 
 
Egészségügyi tudástárEgészségügyi tudástár
 
 
 
 
 
 
 
KapcsolatKapcsolat
 
 
 
 
 
 
Érdekli az egészségügy?
Érdeklik egészségügyi ellátással kapcsolatos információk? Közérdekű információk rovatunkban témakörökbe rendezve megtalálja egészségüggyel kapcsolatos jogszabályok könnyen érthető összefoglalóit.
 
 
 
Gyakori kérdések – válaszok oldalaGyakori kérdések – válaszok oldala
Az oldalon az Ön által kiválasztott, a portál használatát segítő Gyakran Ismételt Kérdést és a hozzá tartozó választ tekintheti meg. Alatta ugyanehhez a rovathoz tartozó további kérdéseket és válaszokat talál.
Rovat neve:Főoldal

Milyen felbontásra van optimalizálva a Dr.Info portál?
A Dr.Info portált 1024x768-as képernyő felbontásra optimalizáltuk. Amennyiben Ön 800x600-as, azaz ennél kisebb felbontást használ, úgy az egyes oldalak (a használatot nem zavaró mértékben) kilógnak a képernyő mindkét szélén. Az optimális 1024x768-as felbontásnál nagyobb felbontás használata esetén pedig a képernyő bal és jobb szélén egy-egy üres függőleges sáv jelenik meg.
Rovathoz tartozó további kérdések és válaszok:
Mi az oka, hogy az oldalak kilógnak a képernyőm mindkét oldalán?
Nagy valószínűséggel az Ön képernyője az optimálisnál (1024x768) kisebb felbontásra van beállítva. 800x600-as felbontásnál az oldalak még olvashatóak, ám a képernyő szélén egy-egy vékony csík (a használatot nem zavaró mértékben) kilóg. Amennyiben ez mégis zavarja és képernyője alkalmas rá, állítsa be az optimális felbontást.
Ki a Dr.Info lakossági egészségügyi információs portál üzemeltetője?
A Dr.Info portál üzemeltetője az Egészségügyi Minisztérium. További adatokat az oldalak alján található „Impresszum” menüpontra kattintva talál.
Kik a Dr.Info lakossági egészségügyi információs portál adatszolgáltatói?
A Dr.Info portálon megjelenített adatok szolgáltatóit mindig az adott oldalon szereplő adatoknak megfelelően a „Partnereink” dobozban tüntetjük fel.
Mi az Akadálymentes felület?
Az Akadálymentes felület gyengén látók számára kialakított, grafikus elemektől mentes, erős kontrasztú, nagy betűkkel írt változat a könnyebb olvashatóság érdekében.
Használhatják-e vakok a Dr.Info webportált?
A vakok számára készült egyes felolvasó programok alkalmasak lehetnek a Dr.Info webportál felolvasására, de vakok számára leginkább a telefonos hívásközpont használatát javasoljuk, melynek elérhetősége a lap tetején található.
Hogyan használjam a Dr.Info webportált?
A Dr.Info lakossági egészségügyi információs portálon található információk jól elkülöníthető tematikus elrendezésben vannak. A bal oldalon látható menü alapján tudja kiválasztani azt a fő témakört, amellyel kapcsolatban információt szeretne kapni. A menü minden oldalon megtalálható, így mindig minden témához gyorsan hozzáfér. Az adott témában való nyitóoldalt (amely a legtöbb témában valamilyen keresést tesz lehetővé) a kiválasztott menüpontra való kattintással hívhatja elő. Minden oldal tetején egy rövid összefoglalót talál az adott oldalon elérhető szolgáltatásokról, funkciókról. Amennyiben további segítségre van szüksége, úgy az oldal legtetején levő „Segítség” feliratra kattintva részletes útmutatást talál az oldal használatával kapcsolatosan.
Mit jelent a Telefonos tudakozó elérhetőségénél a „06 40 DRI-NFO” felirat?
Amint azt talán Ön is tudja, a telefonok billentyűzetén minden számhoz betűk is kapcsolódnak (pl. sms írásakor is ezeket a betűket használjuk). Önnek nem kell mást tennie, mint a 06 40 tárcsázása után a Dr.Info 6 betűjét, azaz a D, R, I, N, F, O betűket tartalmazó billentyűket tárcsázni. Ilyen módón Önnek nem kell fejben tartania a tudakozónk telefonszámát, hanem azt könnyedén, a Dr.Info szolgáltatás nevét tárcsázva hívhatja.
Milyen tarifával hívható a Dr.Info telefonos tudakozó szolgáltatása?
A szolgáltatás 06 40-el tárcsázható ún. kék szám, azaz az Ön költsége a mindenkori helyi hívás tarifájának megfelelő.
 
Vissza Főoldalra