Dr.Info - Hivatalos magyar egészségügyi tudakozó
Egészségügyi Minisztérium
Telefonos tudakozó elérhetősége:
Telefon: 06 40 DRINFO (06 40 374-636)
Hétköznap és hétvégén: 0-24 óráig
 
Egészségügyi fogalomtár

 

 

Az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet (ESKI) mint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) jogelődje létrehozott egy, az egészségügyben előforduló fogalmak megértéséhez, értelmezéséhez segítséget adó fogalomtárat. A fogalomtár gyakorlati megvalósítása a széles körben használt WIKI technológiára épül.

 

A fogalomtárban szinten minden fogalom megtalálható, amivel valaha az egészségügy, egészségbiztosítás területén találkozott. Így több száz fogalom pontos jelentésének nézhetnek utána a felhasználók az egészségügyi ellátás, az ellátórendszer, a finanszírozás, a minőségügy, az egészségügyi gazdaságtan és informatika témaköréből.

 

A fogalomtárat az ÁEEK munkatársai szerkesztik, így egyelőre az egyes tartalmak szerkesztése nem nyilvános. Ugyanakkor a széelesebb körben ismert Wikipédia elvéhez hasonlóan lehetőség van arra, hogy a látogatók, felhasználók megírják változtatási javaslatukat az egyes szócikkekkel kapcsolatban. A szócikkek korrigálására az egyes szócikkek vitájának konklúziója alapján kerül sor.